A méhek a növények portokjairól összegyűjtött friss virágport a régi, sötét színű lépekben raktározzák el. Legtöbbször azokban a lépekben amelyek a fiasítás mellett vannak. Biokémiai folyamatok lezajlása után, ebből lesz később a Méhkenyér. A...
Olvass továbbMézsőr
A mézsör az egyik legkiemelkedőbb példája a mézből érlelt termékeknek. A mézet valójában kevés alkoholos ital készítéséhez használják, ott is alapként vagy mint édesítő ízfokozóként. A nádcukor feltalálásáig a méz volt az egyike a kevés elérhető...
Olvass továbbVirágpor
A virágpor egyike a valaha ismert legtartalmasabb és legtisztább természetes élelmiszereknek. Hihetetlen táplálkozási és gyógyászati értéke évszázadok óta közismert. A virágpor számos előnye közül kettő kiemelkedő miszerint elveszi az étvágyat...
Olvass továbbMéhpempő
A méhpempőt úgy is szokták nevezni, hogy a méhek teje, melyet a fiatal dajkaméhek szervezete termel. Ezzel táplálják a méh lárvákat életük első 3 napján és az anyaméhet egész élete során. A csak méhpempőt fogyasztó lárva 3 nap alatt súlyának...
Olvass továbbPropolisz
A propolisz vagy méhszurok olyan gyantás, ragacsos anyag, amelyet a méhek a kaptár védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen gyűjtenek. Ragadós, sárgásbarna, kellemes illatú anyag, melyet a fák rügyeiről, fiatal ágairól...
Olvass továbbMéhviasz
A méhviasz az évszázados tapasztalatok alapján a legismertebb és legnemesebb állati eredetű viasz, melyből a legkiválóbb természetes kozmetikumok és környezetbarát felületkezelő anyagok készíthetők házi körülmények között. A natúr kozmetikumok...
Olvass tovább